Velkommen til min Blog. Hvis du har kommentarer så skriv til mig på jens@phoenixhealing.dk

Velkommen til min Blog


”Den eneste konstant i universet er forandring”. Mit ynglingscitat. Lyder godt og føles rigtigt, men er dog så svært at praktisere. For hvordan omfavner jeg forandring, så jeg ikke bare føler mig kastet rundt i manegen af det der tilfældigt kommer ind i mit liv? Det eneste svar på det er at der er en kerne indeni som er uberørt af de forandringer der sker hele tiden. Og når jeg formår at forbinde mig med denne kerne, slappe af og hvile i denne kerne af indre ro. Så bliver de forandringer jeg møder på min vej som krydderi til det levede liv. Og jeg finder ud af at jeg selv kan sammensætte smagen på den ret jeg vil spise i dag. Jeg identificerer mig ikke længere med selve retten jeg skal spise.


Så hvad vil jeg spise i dag? Har jeg ikke besluttet mig for endnu. Men jeg ved jeg er træt af bare at spise det der bliver serveret for mig. Det smager ligesom bare ikke rigtigt af noget som helst. Der er ikke kælet for det, det er sjældent smagt til og er enten for koldt eller for varmt. Der er selvfølgelig dem der formår at fremstille og servere end fremragende ret som beriger mig og gør mig glad. Mere af det tak. Og det er i denne kontekst at fødslen af denne blog skal ses. For hvis jeg gerne vil inspireres og beriges af andres geniale påfund, så må jeg også lade andre vide hvad jeg selv sætter pris på. Hvad er det jeg værdsætter ved livet? Hvad sætter jeg pris på? Hvad vil jeg gerne opleve? Hvem vil jeg gerne dele oplevelser med? Det finder jeg kun ud af ved at dele det jeg selv sætter pris på. Ved at omfavne forandringen, ved at elske alt det der ”sker” for mig. Forandringen er der for at jeg kan gribe muligheden for at leve mere fuldt ud i samklang med den jeg ER. Og i det omfang jeg formår dette. Så bliver livet en leg, fyldt med glæde, humor og dejlige hjertevarme møder med andre søde mennesker jeg møder på min vej.


Vi har alle en stemme at bidrage med til det nære og store fællesskab. Så denne blog skal ses som min stemme, mit bidrag til at smage samfunds retten til. Til et liv der passer bedre til lige nøjagtig den sammensætning jeg består af.


Så hvis det taler til dig, du bliver inspireret og glad i sindet. Så følg med fremover. Og giv gerne dit bidrag tilbage i form af kommentarer, indsigter om hvad der bliver vækket i dig.


Tak

Kunsten og nødvendigheden af at dele                                                          18 01 2017


Jeg vil dele mine erfaringer ud i kunsten at dele. Og min påstand er at når du har lært den kunst, så vil du få det lettere med de udfordringer du står i og du vil føle dig mere fri indeni.


Hvad betyder det at dele? Hvilke forudsætninger skal være tilstede i dig selv og hos den du deler med? Hvad kan deles? Hvad er din sandhed?


Først og fremmest bør indstillingen være, både hos dig selv, og den du deler med, at der ikke er noget der skal ”fikses”. Du er absolut helt okay med alt hvad du indeholder. Tit bliver de udfordringer du står i, vist af dem du omgås i det daglige. Din daglige omgangs kreds viser dig, spejler tilbage til dig hvad du selv sender ud. Så hvis du bliver ved med at blive provokeret på et bestemt område i dit liv. En øm tå, der bliver ved med at påkalde dig sin opmærksomhed. En partner du har vanskeligt ved at kommunikere med. Så er det en god ide, at du tager dig af det i dig, som ikke bliver mødt.


Og en af måderne til det er at dele og acceptere alt det der er i dig. Også det du har svært ved at acceptere om dig selv. Dybt i skyggerne, i det du har sværest ved at tale om, ligger din kraft gemt. Og du ved måske engang ikke hvad det er du ikke kan tale om. Du kan have en blokering, et sår, der er begravet så dybt, at det er uden for din bevidsthed. Men det er der. Du er bare ubevidst om det. Og den kraft har evnen til at styre dit liv, indtil du bliver bevidst om det, kan give det lys og kærlighed.


Der er et paradoks i at du ikke skal ”fikses”. Du er nemlig allerede hel. Der er ikke noget galt med dig. Men du holder på en energi, en tanke, en følelse og når du giver slip på den energi, bliver sidegevindsten at dit problem bliver lettet.


Det du selv skal gøre er at tage dig af dig selv. Det kræver at du er villig til at arbejde med dig selv, lave dit hjemmearbejde, finder modet til at kigge på det du har sværest ved. Det at dele er ikke helt ekstrovert at dele hvad som helst med hvem som helst. Det ville være som at kaste perler for svin. Det er dit GULD vi taler om. Så du skal opøve en skelne evne i hvem du deler hvad med. Den du deler med skal kunne lytte til dig uden at dømme dig og uden at ville lave dig om. Så optimalt finder du en der rummer dig ultimativt. Som du ved vil elske dig uanset hvilke handlinger eller ytringer du kommer med. Kan være en terapeut, men en god ven kan have samme funktion.


Dit eget hjemmearbejde vil så bestå i at bearbejde det du har delt. Det kan du gøre på flere måder. Bl.a. ved refleksion, ved at forbinde dig med naturen, ved dans eller ved meditation. Når du sætter dig for at meditere starter du med at have dit tema i din bevidsthed. Efterhånden som du slapper af, giver du slip på dit tema, finder ind i den meditations form du er tryg ved. Om det er at gentage et mantra eller at du forbinder dig med din energi. Metoden er ikke den vigtigste. Men mere det at du kan give helt slip, slappe af helt dybt inde. Eller i dans at danse med dit tema, give slip på tankerne og falde totalt ind i kroppens bevægelser.


Hvis du formår at slappe af på den her beskrevne måde vil du finde at du lige pludselig ser på dit problem eller det du har arbejdet med. Med nye øjne. Der er noget der har givet slip i dig.


Noget af det som oftest volder de største problemer at stå ved og tale om ved sig selv. Er den forskel der er mellem den du er inderst inde og så den du er udenpå. Som er formet af omgivelserne, af dine forældre eller den kultur du er opvokset i. For hvad er sandheden? Du er først og fremmest den du er indeni. Du er ikke dit ydre jeg. Du er ikke det andre siger om dig, eller det du tror de siger om dig. Det der er kunsten er at finde frem til den du er indeni. For det er din sandhed. Men den ligger skjult indtil du aktivt vælger at søge efter skatten.

Så læg mærke til hvilke spejl du får fra dine omgivelser. Og tag dig af det SELV. Du får ikke noget ud af at rende til den ene terapeut eller healer efter den anden, hvis du ikke også laver dit hjemme arbejde. Selvfølgelig kan du få hjælp af at gå til en terapeut eller healer. Du bliver formentlig spejlet på en dybere måde. Men det egentlige arbejde er dit eget. De indsigter du får. Den lettelse af en byrde. Den glæde du mærker indeni bliver resultatet.


I kærlighed til dig og alt hvad du er. Velkommen til det hele.


Jens